Kan ik een vaste internetaansluiting krijgen in mijn ruimte?

Kan ik een vaste internetaansluiting krijgen in mijn ruimte?

Indien mogelijk kun je een van de ethernetpoorten in jouw ruimte laten activeren zodat je m.b.v. een eigen router een netwerk op kunt zetten. Voor het activeren van een poort brengt ANNA €59,00 ex btw in rekening.

Je kunt een aanvraag indienen door een ticket aan te maken. Een van onze medewerkers zal daarna een afspraak met je plannen.

Nadat een poort is geactiveerd in jouw ruimte kun je een eigen router aansluiten op het ANNA-netwerk en een eigen netwerk opzetten. Let hierbij op het volgende:
  1. Schakel in jouw router middels de instellingen de DHCP-server uit. Zo voorkom je dat jij aan allee andere gebruikers IP-adressen uitdeelt en niemand meer verbinding kan maken met het internet.
  2. Sluit de kabel uit de muur aan op een van de Lan-poorten (in de meeste gevallen een van de gele poorten) van jouw router
  3. Zet je netwerk op
In een enkel geval zal je de blauwe Wan-poort moeten gebruiken. In dat geval schakel je de DHCP-server niet uit